Ondertussen tijdens Corona…

In News by Simone van Es

Het ontwerpen van interieurs is en blijft mijn grootste passie. Maar dat is slechts een klein onderdeel van mijn vak. Ik ben hoofdzakelijk bezig met materialen. Verzamelen, testen, bekijken, erover praten, voelen, ruiken, zien en zelfs horen. Of het nu natuursteen, houtsoorten, akoestische plafonds, deurbeslagen, verlichting, interieurparfums of stoffen zijn: materialen maken het interieur. Ik speur dan ook graag tot in de kleinste hoekjes en werkelijk overal ter wereld naar het allernieuwste. Het zit in mijn natuur, ik kijk altijd overal naar alles…

Tijdens de Corona lockdowns was het erg lastig om volledig up-to-date te blijven. Materialen moet je immers zien, voelen en beleven. Op een beeldscherm is het simpelweg niet over te brengen. Ik was dan ook heel blij dat leveranciers steeds mogelijkheden creëerden voor kleine groepjes architecten of gewoon langs kwamen op kantoor met nieuwe collecties. Heb me natuurlijk ook door de nodige on-line presenaties moeten worstelen, maar was heel blij als het dan een keertje feest was en we ‘the real thing’ gepresenteerd kregen!

Ook bedacht ik vanachter mijn bureau thuis de gekste dingen om de handel toch doorgang te kunnen bieden. Zo zat Frankrijk bijvoorbeeld potdicht en was er een Parijse leverancier die slechts 1 uur per dag op kantoor mocht zijn als enige. De rest van haar personeel moest thuis blijven en ze mocht ook geen materialen versturen. Maar wèl ontvangen…! De Nederlandse agent en ik stuurden stiekem een grote vrachtwagen met een heel klein pakketje naar Parijs. Die had dan precies en uur om ongezien volgepakt te worden en vervolgens terug naar Nederland te rijden. Met alle risico’s van dien, het leek de grote drooglegging van Amerika wel… Ondertussen met klanten aan de lijn om ze op de hoogte te houden. Zou het lukken om behangen en stoffen tóch in Nederland te krijgen? En ja hoor… 🙂 Waar een interior designer wel niet blij van wordt in Corona tijden, hahaha.

Maargoed, de bouw ging gewoon door gelukkig. Nauwelijks vertraging opgelopen en mooie projecten mogen opleveren. Langzaam maar zeker ontstonden er ook tekorten, maar we wisten alles toch nog overal vandaan te trekken. Dat valt of staat natuurlijk met de aanwezigheid van de juiste professionals op het goede moment. Wat grotendeels ook lukte, soms met iets langere doorlooptijden. Al met al tevreden en gezond door de hele toestand heen gekomen. Via deze weg wil ik iedereen bedanken voor hun inzet, veerkracht en creativiteit. Het was een uitdaging (op het kneuterige af), maar we hebben wèl gelachen en het uiteindelijk samen geschaft. Dank!